Château les Fontenelles Bergerac sec (en barrique) 2020

Château les Fontenelles Bergerac sec (en barrique) 2020
Château les Fontenelles Bergerac sec (en barrique) 2020
Model: WW0006
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: 8,23€
Excl. BTW: 6,80€
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   
Het minimum te bestellen aantal is 6.

Chateau Les Fontenelles Bergerac Blanc Sec

Een spannend glas wijn welke je zal doen verbazen. Een exotische combinatie van twee druiven, die beroemd zijn geworden in dit gebied. Chateau Les Fontenelles Bergerac Blanc is een wijn uit het Bergerac gebied. Dit gebied wordt vaak ten onrechte tot de Bordeaux geregeld, terwijl Bergerac een geheel eigen karakter heeft. Zo ook Chateau les Fontenelles, welke al bijna 2 eeuwen actief is in deze regio. Het heeft zich ontwikkeld van klein wijnbedrijf tot een echte pionier op het gebied van Franse wijn.
 

De samenstelling van Chateau Les Fontenelles Bergerac Blanc

Door jarenlange ervaring heeft Chateau Les Fontenelles veel geëxperimenteerd. Zo kwamen zij erachter dat de twee druivenrassen gebruikt voor deze witte wijn, perfect elkaar aan wisten te vullen. Allereerst is er een groot aandeel voor de Sauvignon Blanc druif; een verfijnde druif die prettige zuren genereert. Deze alleskunner wordt over de gehele wereld verbouwd, maar vind haar oorsprong in de Franse wijn gebieden. Chateau Les Fontenelles Bergerac Blanc woord daarbij aangevuld met Semillon, een druif die voor zeer delicate wijnen zorgen. Dat is dus gegarandeerd genieten met deze witte wijn uit Frankrijk.
 

Chateau Les Fontenelles Bergerac Blanc; een perfecte wijn

Fantastisch en oogverblindend, dat zijn de sleutelwoorden voor deze Franse witte wijn. De intense en verfijnde smaak ontstaat doordat de wijn ‘sur lie’ rijpt. Dit betekent dat het sap, tijdens het productieproces, op haar eigen droesem rijpt. Hierdoor krijgt de wijn net dat beetje kracht extra, om het verschil te zijn tussen een normale en voortreffelijke wijn! En je zintuigen staan te springen om Chateau Les Fontenelles Bergerac Blanc te ontdekken. Prachtige tonen van rijp wit fruit, zoals perzik, appel en peer stuiven uit het glas. Zodra je een slok neemt van Chateau Les Fontenelles Bergerac Blanc worden je smaakpapillen gekieteld door elegante nuances zoals citrus, limoen en iets van granny smith appel. Wie kundig proeft zal ook een lichte florale toon kunnen ontdekken. Wij kunnen je verzekeren: probeer Chateau Les Fontenelles Bergerac Blanc eenmaal, en je wil nooit meer anders.

2012 ® Vinum Divinum